Choď na obsah Choď na menu

Európa a jej budúcnosť

Určite ste už všetci počuli o babe Vange, ktorá predpovedala mnoho veci, ako potopenie lode Kursk, tragickú nehodu princezny Diany, pád dvojičiek, neskôr predpovedala aj pád Európy. Do roku 2043 ju majú "zaplaviť" moslimovia s kalifátom v Ríme. Do roku 2066 majú Americkí vedci vynájsť novú zbraň, ktorá zlikviduje celú Európu. 

Toto naozaj chceme? Zmizne všetko! Kultúra. História. Kultúrne pamiatky. Príroda. Hory. Všetko čo nás robilo tým čím sme. Európanmi. Ešte máme čas všetko zastaviť. O veľkých veciach rozhodujú iba niektorí. Ale Európa, naša Zem patrí všetkým, takže aj my máme právo niečo urobiť. Lepšie povedané, mala by to byť naša povinnosť. Možno,že to bude málo. Málo, ktoré zmení priebeh sveta, civilizácie a možného konca. Myslíme na budúce generácie. Určite tú sú ľudia, ktorí si povedia, že v roku 2066 tu už nebudú. To je možno pravda. Ale budú tu ich pokrvní príbuzní. A toto je to čo im chceme zanechať? Smrť? Utrpenie? Strach?

A aké je riešenie? Existuje vlastne nejaké? Pre niekoho je možno riešením boj a vojny. Ale čo keď už všetci umrú? Kto bude bojovať? Malé deti? Podľa môjho názoru by sme mali všetci nájsť spoločné riešenie, vyhovujúce všetkým. Nemôžeme byť už dlhšie takí indiskrétni k iným, ktorí nie sú ako my. Vzdajme sa predsudkov, rasizmu, nenávisti, neponižujme menšiny. Po nejakom čase sa z nás začnú znovu vytvárať ľudia, schopní zmeniť budúcnosť k lepšiemu. 

black-and-white-hands.jpg

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.