Choď na obsah Choď na menu

Halloween, áno či nie?

4. 7. 2016

Halloween 

halloween-959006_960_720.jpg

 Určite sa už každý stretol s článkom, ktorý priam zakazuje  sláviť Halloween. Väčšinou sú písané kresťanskými fanatikmi.  Nechcem nikoho urážať ale čo je na tom, keď sa skupina detí  preoblečie do kostýmov a pýta si sladkosti? Podľa mňa nič.  Halloween v dnešnej dobe nie je o nejakom vyvolávaní duchov,  mŕtvych ani o mági ale len o zábave. 

 Halloween je pôvodom pohanský (keltský)  sviatok, ktorý sa  oslavuje 31. októbra väčšinou v západnom svete (=Veľká Británia, Írsko, USA, Nový Zéland..) Je skratka z Halloweenen t.j. predvečer všetkých svätých. U nás je tento sviatok známy ako Dušičky.  V minulosti sa oslavoval ako pohanský nový rok alebo ako koniec pohanského roku. 

Špecifické znaky: Čarodejnice, vyrezávané tekvice (Jack-o´-latern), pavučiny, mačky čierne ako uhoľ, netopiere, deti v maskách, veľmi známa fráza Trick or treat (sladkosti alebo trest).

Záver si už musí urobiť každý sám, pretože iba mi sa dokážeme najlepšie posúdiť čo máme robiť, čo sa nám páči. Nenechajme za nás nikoho rozhodovať. 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.